«Енергоатом» зменшив тиск на персонал ЗАЕС. Він припиняє договори з працівниками ЗАЕС, котрі підписали контракти з окупантами, але не звільняє їх

10.11.2022
Фото: НАЕК "Енергоатом"
НАЕК «Енергоатом» припиняє трудові договори з тими працівниками Запорізької АЕС, які підписали контракти з фейковим АТ «Експлуатаційна організація «Запорізька АЕС», що створив «Росенергоатом». Про це повідомив голова компанії Петро Котін у телеефірі "5-го каналу" у четвер, інформує «Інтерфакс-Україна». Слід зазначити, що цієї інформації наразі немає на офіційних інформканалах «Енергоатома». 
За інформацією Котіна, на сьогодні обмежена кількість людей підписала контракти з російськими окупантами. «З цими людьми, про яких нам відомо, ми зупиняємо, не звільняємо їх, але зупиняємо укладені договори на роботу в нашій компанії «Енергоатом», - зазначив Котін.
За його словами, персонал ЗАЕС у більшості є проукраїнським. «Тому ми сподіваємося, що персонал цього не робитиме. Ми підтримуємо той персонал, який залишається стійким і відданим Україні та українській Запорізькій АЕС», - додав Котін.
У той же час Котін не повідомив у етері 5-го каналу про тортури та масові викрадення працівників ЗАЕС. Раніш колишній гендиректор ЗАЕС Ігор Мурашов повідомляв в інтерв’ю, яке оприлюднив «Енергоатом», про такі непоодинокі випадки.

За попередніми даними «Енергоатома», станом на кінець жовтня лише близько ста з 6,7 тис. працівників окупованої військами РФ Запорізької АЕС підписали контракти на роботу зі створеною окупантами установою. «Енергоатом» наголошував, що більшість співробітників зробили це під тиском загарбників. 

Читайте також:

АЕС