Держатомрегулювання повідомила, що вдосконалила процедуру виведення з експлуатації магістральних нафтових та газових трубопроводів

09.11.2022
Фото: shutterstock.com
Держатомрегулювання братиме участь у виведенні з експлуатації магістральних трубопроводів нафти, газу та продуктів їх переробки. Урядові зміни до Порядку виведення з експлуатації магістральних трубопроводів нафти, газу та продуктів їх переробки розроблено за власною ініціативою ДІЯРУ.
Як сьогодні повідомила Держатомрегулювання, проєкт постанови №1254, яку було ухвалено 8 листопада, розроблено з метою усунення проблемних питань, які виникли під час реалізації Порядку виведення з експлуатації магістральних трубопроводів нафти, газу та продуктів їх переробки.
Вказаними змінами ДІЯРУ має погоджувати план заходів щодо поводження з відпрацьованим обладнанням магістрального трубопроводу, у якому визначені та обґрунтовані організаційно-технічні заходи з проведення радіаційного контролю обладнання магістрального трубопроводу під час його виведення з експлуатації та подальшого поводження з радіоактивно-забрудненими конструкційними елементами (фрагментами) магістрального трубопроводу (у разі їх виявлення).

Раніше Порядок передбачав обов'язковість висновку Держатомрегулювання щодо наявності або відсутності у відпрацьованому обладнанні магістрального трубопроводу, який виводиться з експлуатації, забрудненості радіонуклідами природного походження. 

Зняття з експлуатації