Майже мільярд доларів. «Енергоатом» підрахував збитки від російських орків

02.11.2022
Фото: t.me/energoatom_ua

 Вартість зруйнованих і пошкоджених окупантами майна й інфраструктури Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів НАЕК "Енергоатом" перевищує 28 млрд грн. Про це повідомила сьогодні компанія на офіційних сторінках у соцмережах.

Зазначається, що фахівці "Енергоатома" провели попередній аналіз наслідків окупації Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів Компанії, розташованих в місті Енергодар, руйнування та пошкодження будівель і споруд станції. За його результатами, "вартість активів, які були знищені та пошкоджені, станом на 1 листопада 2022 року становить 28 184 млн грн, зокрема основних засобів – 27 804 млн грн", - йдеться у повідомленні.
Цікаво, що станом на першу декаду квітня "Енергоатом" оцінив матеріальну шкоду, завдану державному підприємству російськими окупантами, у 18,3 млрд грн.
Наразі компанія наголошує, що остаточний розмір втрат і збитків, завданих Запорізькій АЕС росією, буде визначений після деокупації станції та повної перевірки й інвентаризації всього майна.
Оператор українських АЕС пообіцяв вживати всі заходи задля відшкодування всіх нанесених збитків, а також аби до відповідальності притягнули і країну-агресорку, і її державну корпорацію з атомної енергії "Росатом", яка разом з військовими рф бере безпосередню участь у злочинах і актах ядерного тероризму. Це, як відомо, наразі ігнорується великою кількістю країн світу та міжнародних організацій.
Читайте також:

Компанії