Westinghouse розробляє стратегію диверсифікації запасних частин для українських АЕС

21.10.2022
Фото: Рівненська АЕС
Westinghouse Electric Sweden AB провела технічну онлайн-зустріч із РАЕС, ПАЕС та ХАЕС, а також дирекцією НАЕК «Енергоатом» з метою розробки стратегії диверсифікації запасних частин для потреб українських АЕС. Як повідомив пресцентр Рівненської АЕС, учасники зустрічі обговорили переліки необхідного для АЕС обладнання. РАЕС також зазначила, що йдеться про заміщення запчастин російського виробництва.
Раніше Westinghouse проаналізувала надану дирекцією з ремонту НАЕК «Енергоатом» інформацію про потребу в першочерговому обладнанні та запасних частинах та надала пропозиції щодо поставок запасних частин для різних допоміжних систем турбіни, насосів, двигунів, клапанів. Також американська компанія проаналізувала можливість виробляти рівноцінні аналоги для заміни вузлів різноманітного асортименту.

«У результаті зустрічі досягли домовленості про уточнення списку необхідного обладнання та запасних частин із зазначенням класу безпеки, наявності креслень та бажаних термінів виконання. Представникам Westinghouse також наголошено щодо важливості оформлення документації на виготовлення запасних частин відповідно до регламентованої процедури Держатомрегулювання України», – підсумував результати зустрічі головний інженер енергоремонтного підрозділу РАЕС. 

АЕС