Результати консультацій Ґроссі стосовно створення безпекової зони навколо Запорізької АЕС. Є сумніви, що йдеться про реальний прогрес

14.10.2022
Фото: з твіттерів Ґроссі та Кулеби
Генеральний директор Міжнародного агентства атомної енергії Рафаель Маріанно Ґроссі завершив консультації в Україні та росії про створення безпекової зони навколо ЗАЕС. Як він повідомив сьогодні, 14 жовтня, у своєму Twitter, він провів "інтенсивний тиждень консультацій" із представниками Києва та москви.
"Наближаємося до встановлення зони безпеки для Запорізької атомної електростанції – стан станції непридатний, і ми повинні вжити негайних дій, щоб захистити її", – заявив Ґроссі.
Він також повідомив про прогрес у створенні зони безпеки після вчорашньої зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
Натомість міністр Кулеба зазначив, що росія має вийти із Запорізької АЕС для гарантування її ядерної безпеки, резюмуючи у своєму Twitter зустріч з гендиректором МАГАТЕ.

"Зустрівся з Рафаелем Ґроссі  у бомбосховищі в Києві, поки російські терористи продовжували обстрілювати Україну ракетами. Я повторив, що росія має вийти із ЗАЕС для гарантування її ядерної безпеки, негайно припинити викрадення та залякування українського персоналу", - написав український міністр. 

АЕС