Cameco і Brookfield Renewable готові придбати Westinghouse

12.10.2022
Cameco і Brookfield Renewable формують стратегічне партнерство для придбання Westinghouse Electric Company, одного з найбільших у світі підприємств ядерної промисловості. Про це повідомляється на сайтах обох компаній.
Brookfield Renewable разом зі своїми інституційними партнерами володітиме 51% акцій Westinghouse, а Cameco – 49%.
"Поєднання досвіду Cameco в атомній промисловості з досвідом Brookfield Renewable у сфері чистої енергетики ставить атомну енергетику в центр енергетичного переходу та створює потужну платформу для стратегічного зростання ядерного сектору", - йдеться у офіційній заяві.
Озвучена також загальна вартість Westinghouse, яка становить 7,875 мільярда доларів. "Існуюча структура боргу Westinghouse залишиться незмінною, в результаті чого вартість власного капіталу консорціуму становитиме приблизно 4,5 мільярда доларів США, з урахуванням коригувань на момент закриття угоди. Ці витрати будуть пропорційно розподілені між Brookfield та її інституційними партнерами (приблизно 2,3 млрд дол. США) та Cameco (приблизно 2,2 млрд дол. США).
Brookfield Renewable реалізує цю можливість через Brookfield Global Transition Fund I ("BGTF I"), який є найбільшим у світі фондом, орієнтованим на енергетичний перехід. Компанія Brookfield Renewable, яка має значну ліквідність, планує інвестувати близько 750 млн доларів США у придбання приблизно 17% акцій Westinghouse.
Наразі Cameco має доступну ліквідність та відкриті кредитні лінії для підтримки угоди з придбання 49% акцій Westinghouse. Однак, до закриття угоди Cameco буде використовувати постійну структуру джерел фінансування (грошові кошти, боргові зобов'язання та акціонерний капітал), спрямовану на збереження стійкості балансу та рейтингів компанії при збереженні її ліквідності.
Brookfield Renewable є одним з найбільших світових інвесторів в екологічно чисту енергетику і перехідні активи, володіючи приблизно 125 000 МВт операційних і девелоперських потужностей по всьому світу.
Cameco - один з найбільших світових постачальників уранового палива для атомної енергетики, що володіє великими потужностями з видобутку та збагачення урану, а також потужностями з переробки та конверсії і виробництва палива CANDU для важководних реакторів.
Westinghouse є виробником оригінального обладнання для більш ніж половини світового парку ядерних реакторів. Компанія володіє провідною в галузі інтелектуальною власністю та спеціалізованою робочою силою, яка налічує близько 9 000 співробітників, здатних працювати на високорегульованих ринках по всьому світу.
Приблизно 85% доходів Westinghouse надходить від довгострокових контрактів або типових послуг з обслуговування з майже 100% показником утримання клієнтів, враховуючи комплексні пропозиції послуг та позицію виробника оригінального обладнання, що забезпечує стабільність за будь-яких макроекономічних умов.
Зважаючи на прогнозоване значне зростання на ринку ядерної енергетики, Westinghouse має всі можливості для розширення бізнесу в основних сегментах паливних та сервісних послуг, реалізації зростаючого портфеля проектів з розширення та модернізації атомних електростанцій, а також задоволення зростаючого попиту на нові атомні електростанції комунальної та модульної генерації базового навантаження.
Очікується, що це придбання об'єднає можливості Cameco з видобутку урану та надання паливних послуг з можливостями Westinghouse у сфері переробки та збуту, щоб потенційно запропонувати комунальним підприємствам висококонкурентне рішення з ядерного палива, яке буде корисним для існуючих та нових клієнтів. Це може включати надання клієнтам більш ефективного доступу до поставок палива з Північної Америки та Європи.

    

Компанії