Holtec стане оператором АЕС з реактором від Westinghouse? Губернатор Мічігану оголосила про плани Holtec відновити роботу АЕС Palisades

29.09.2022

 Губернатор Гретхен Уітмер надіслала лист до міністра енергетики США та колишнього губернатора штату Мічиган Дженніфер Гранхольм на підтримку заявки Holtec International на отримання федерального гранту в рамках програми Civil Nuclear Credit (CNC) для відновлення роботи АЕС Palisades на південному заході Мічигану. Відновлення роботи АЕС збереже 600 високооплачуваних робочих місць на самій атомній електростанції та 1100 додаткових робочих місць по всій громаді. І, звісно, сприятиме виробництву чистої та надійної енергії в Мічигані.

Як повідомляється на офіціальному сайті губернатора, пані Уітмер заявила, що поки її адміністрація очікує на остаточне рішення Міністерства енергетики, вона продовжуватиме зусилля на державному рівні для створення та захисту високооплачуваних робочих місць, конкуренції за більше можливостей економічного розвитку та збільшення внутрішнього виробництва енергії.
У свою чергу доктор Кріс Сінгх, президент і генеральний директор Holtec International, зазначив, що "губернатор та її команда відіграли важливу роль у підтримці цієї історичної можливості для південно-західного Мічигану та країни". "Ми з нетерпінням чекаємо на продовження співпраці з адміністрацією, а також нашими федеральними, державними та громадськими партнерами, щоб втілити цю надію в реальність", - наголосив доктор Сінгх.
Раніше у вересні Нік Калп, старший менеджер із зв'язків з державними органами компанії Holtec повідомив, що для відновлення роботи АЕС Palisades потрібно не менше року, в разі якщо заявка компанії буде погоджена Міністерством енергетики США. АЕС Palisades має реактор PWR (розробник – Westinghouse) потужністю 842 МВт.

АЕС