Україна та Німеччина продовжили обмін досвідом з ядерної безпеки ще на три роки

27.09.2022
Державна інспекція ядерного регулювання України та Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки підписали із німецьким Федеральним Міністерством довкілля, охорони природи, безпеки реакторів та захисту прав споживачів (BMUV) та Товариством з безпеки установок та реакторів Німеччини (GRS) Спільну заяву про наміри щодо науково-технічного співробітництва в галузі ядерної безпеки.
Як повідомила Держатомрегулювання, спільною заявою сторони продовжують науково-технічну співпрацю в галузі ядерної безпеки на три роки - з 2022 по 2025 рік.
У рамках співпраці передбачено обмін досвідом:
  • в частині забезпечення безпеки експлуатації АЕС та інших ядерних установок;
  • у галузі безпечного поводження з ядерним паливом та радіоактивними відходами та виведення з експлуатації АЕС й інших ядерних установок;
  • з оцінки заходів з підвищення фізичного захисту ядерних об'єктів та радіоактивних матеріалів.
Теми та деталі науково-технічного співробітництва будуть щорічно визначатися в робочих програмах між ДНТЦ ЯРБ та GRS.

Спільну заяву підписали: з української сторони – в. о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков і директор ДП «ДНЦ ЯРБ» Ігор Шевченко; з німецької сторони - начальник головного управління, керівник відділу ядерної безпеки та захисту від радіації BMUV Ґерріт Ніхауз та директори GRS Уве Штолль і Ханс Й. Штайнхауер. 

АЕС