На Рівненській АЕС триває будівництво ремонтних майстерень, архіву та протирадіаційного укриття

15.09.2022
Фото: Надія Тимофєєнко, Рівненська АЕС

 В активній фазі знаходиться будівництво нового комплексу навчально-тренувального центру (НТЦ) Рівненської АЕС, де розташуються ремонтні майстерні, архів та протирадіаційне укриття. Про це повідомляє РАЕС на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Наразі на зведеній триповерховій будівлі працює близько 60 будівельників. Підрядником є ТОВ "Західелектромонтаж". Хід проведення робіт контролюють відповідальні структурні підрозділи Рівненської АЕС. Представниця управління капітального будівництва РАЕС Ольга Овсяник зазначає, що готовність об’єкта складає 60%. А представник підрядної організації повідомляє, що завершити будівництво планують до кінця червня 2023 року.
За її словами, перший поверх будівлі призначений під ремонтні майстерні для підготовки ремонтного персоналу й передбачатиме чотири такі майстерні різного призначення, сервісне приміщення, три навчальні класи, три кабінети, душові та санвузли. На другому поверсі буде створено архів електростанції у складі служби забезпечення якості. Тут розміщуватимуться п’ять архівних сховищ, два кабінети, кімната акліматизації та вентиляційне приміщення. Будівля з’єднуватиметься галереєю з іншою спорудою НТЦ.
За словами представника відділу підготовки ремонтного персоналу НТЦ РАЕС Сергія Волошина, перед розробкою проєкту було проаналізовано, наскільки осучаснилися технології ремонту, обладнання та інструмент. У 2019 році було також проведено аналіз завдань, які виконує ремонтний персонал РАЕС. "Сьогодні закуплено майже все обладнання й інструмент, які моделюватимуть реальні виробничі умови та будуть встановлені в майбутніх ремонтних майстернях. Зокрема, деяке великогабаритне обладнання вже монтується (наприклад: підіймальний кран та електричний таль). Частину тренажерів заплановано зробити своїми силами, ще декілька буде переміщено з майстерень професійно-технічного училища РАЕС, де нині існує дев’ять таких тренажерів для ремонту", — прокоментував Сергій Волошин для газети "Рівне вечірнє".

АЕС