Окупанти змусили місію МАГАТЕ стояти у черзі для в'їзду на тимчасово окуповану територію Запорізької області, оскільки ті їдуть не з рф

31.08.2022

 Росіяни відмовили місії МАГАТЕ на ЗАЕС у спецперепустках і змусили чекати в загальній черзі на в'їзд в окуповану частину Запоріжжя.

Про це повідомили ЗМІ із посиланням на голову окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького. "У нас сьогодні баланс приблизно такий: 200-250 машин у нас виїжджає з території Запорізької області, підконтрольної нам, і приблизно 1000-1500 заїжджає до нас, повертаючись на "мирну" територію. Ось у цій черзі з боку Запоріжжя десь перебуває зараз ця колона", - сказав він в ефірі телеканалу "Росія-24".
Балицький зазначив, що місія МАГАТЕ зверталася до нього щодо можливості прискорити проїзд делегації через пункт пропуску на території, підконтрольній рф.
"Я на пропозицію прискорити процес сказав, що я не збираюся прискорювати цей процес, нехай стоять у черзі. Нехай стоять у черзі та поговорять з людьми, люди їм все розкажуть, розкажуть їм правду, нам нема чого приховувати", - наголосив Балицький.
Він додав, що "поки забезпечує українська сторона їхній проїзд до нас, а коли вони пройдуть КПП як належить – ось тоді ми вже відповідатимемо за їхню безпеку, і повеземо їх на об'єкт".
Інший представник окупантів призначений кремлем Володимир Рогов, у телеграм-каналі зазначив: "Місія МАГАТЕ стоятиме в черзі, щоб потрапити на "звільнену" частину Запорізької області. Це викликано тим, що спецперепустки їм робити не будуть. А могли б безпечно, швидко і без перепон добратися з Росії".
Також російські ЗМІ із посиланням на Рогова повідомили, що окупанти нібито затримали групу диверсантів, які готували теракт на ЗАЕС. Раніше російські ЗМІ продемонстрували нібито елемент збитого дрона-камікадзе, який навіть не пошкодив малюнок на піску, що залишився від військової техніки.  Схоже, рф збирається продемострувати втомленим чергою експертам МАГАТЕ весь арсенал фейків, на які спроможна. 

АЕС