На Південноукраїнській АЕС відбулася нарада щодо забезпечення фіззахисту перевезень ядерного палива – свіжого та відпрацьованого

29.07.2022
Фото: Південноукраїнська АЕС
Розширена нарада стосовно забезпечення фізичного захисту при перевезенні відпрацьованого та свіжого ядерного палива територією України була проведена під головуванням в.о. голови Держатомрегулювання Олега Корікова на ПАЕС вчора, 28 липня.
Як повідомив НАЕК «Енергоатом, також обговорювалися необхідні технічні заходи у разі неможливості здійснити такі перевезення в умовах воєнного стану.
В нараді взяли участь президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, гендиректори Південноукраїнської, Рівненської, Хмельницької атомних електростанцій та ВП «Атомпроектінжиніринг», представники Міненерго, Держатомрегулювання, Служби безпеки України, Національної гвардії, а також суб’єктів перевезення та учасників плану взаємодії на випадок вчинення диверсії під час перевезень ядерного матеріалу.

Відтак продовження розгляду питання роботи НАЕК «Енергоатом» та атомних електростанцій в умовах війни із російськими окупантами в рамках засідання Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг було перенесено. 

РАВ і ВЯП