«Енергоатом» переконсервує обладнання для нових блоків ХАЕС, закуплене у 90-тих роках

13.07.2022
Фото: Хмельницька АЕС
Інженерні послуги з технічного обслуговування (переконсервації) обладнання для недобудованих енергоблоків №3,4 Хмельницької АЕС планує закупити відокремлений підрозділ «Енергоатома» «Складське господарство».
У технічній специфікації до закупівлі зазначається, що йдеться про обладнання, яке придбане в 90-х роках для будівництва енергоблоків №3,4 Хмельницької АЕС, і яке тривалий термін зберігалось, а частина великогабаритного обладнання і досі зберігається на відкритих майданчиках. А відтак це обладнання піддавалось та піддається впливу атмосферних опадів.
Консервація має бути виконана, зокрема, на опорах та закладних деталях парогенераторів ПГВ-1000, закладних деталях головних циркуляційних трубопроводів, деталях біологічного захисту реактора, деаераторах підживлювальної води тощо.
Очікувана вартість контракту 4,7 млн грн. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 12 серпня 2022 року. Термін надання послуг – протягом трьох місяців з моменту укладання договору. Розрахунок з контрагентом – післяоплата протягом 45 днів.
Нагадаємо, у листопаді 2021 року керівник «Енергоатома» Петро Котін повідомляв, що компанія планує звести третій енергоблок ХАЕС за технологією ВВЕР-1000 разом зі Skoda JS.
Читайте також:

Škoda JS та ÚJV Řež повертаються у власність чехів. На будівельному майданчику Хмельницької АЕС теж може зазвучати чеська мова 

Нове будівництво