ДНТЦ ЯРБ проведе радіаційне обстеження у Іванківській ОТГ

08.07.2022
Фото: ДНТЦ ЯРБ

14 липня фахівці ДНТЦ ЯРБ за дорученням Держатомрегулювання проведуть радіаційне обстеження територій Київської області, які знаходилися у тимчасовій окупації військами рф.

Як йдеться на сайті Державного науково-технічного центру з ЯРБ, з огляду на те, що техніка російської армії здійснила вторгнення в Україну з території зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, існують ризики, пов’язані з перенесенням радіоактивного забруднення за її межі.

Жителям Іванківської ОТГ, в яких окупанти залишили сліди свого перебування, пропонується надати запит на радіаційне обстеження, заповнивши форму за посиланням, або звернувшись за номером телефону (044) 422 55 43 до фахівців.

ДНТЦ ЯРБ попереджає, що обстежуватимуться лише території та будівлі, на яких було проведено розмінування.

Нагадаємо, 14-15 червня фахівці ДНТЦ ЯРБ виконали радіаційне обстеження шляхів Київ-Іванків та смт. Іванків-КПП «Дитятки». Обстеження виконувалось за допомогою автомобіля радіаційної розвідки RanidSONNI (мобільної радіологічної лабораторії) та портативного обладнання. Автомобільна гамма-зйомка доповнювалася додатковими через кожні 10 км вимірюваннями потужності амбієнтного еквіваленту дози (ПЕД) гамма-випромінювання вручну. Також було проведено додаткові радіаційні обстеження місць колишнього розташування військової техніки окупаційних військ рф.

Компанії