Персонал ЗАЕС планують замінити росенергоатомівськими окупантами - ССО

06.07.2022

 Більшість персоналу окупованої російськими загарбниками Запорізької атомної електростанції відмовляються співпрацювати з окупантами, тому росіяни звозять на станцію робітників «Росенергоатома».

Про це повідомили Сили спеціальних операцій ЗСУ на своєму сайті «Спротив».
Зазначається, що окупанти до кінця місяця планують сформувати новий штатний розпис станції.
За їх даними, російські окупанти висунули вимогу: усі робітники ЗАЕС, що не погоджуються співпрацювати з ними мають залишити місто. До кінця вересня станцію планують відключити від української енергомережі.
Зазначимо, що робітники російських АЕС не можуть замістити українських без належної підготовки, яка має тривати не один місяць, і проводити її мають українські фахівці. Водночас розхолоджування усіх реакторів ЗАЕС має супроводжуватися гарантованим постійним забезпеченням живлення та відбуватися за умов, що всі системи безпеки будуть в робочому стані.
Зазначимо, що вчора генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріанно Ґроссі, виступаючи з лекцією в Австралійському національному університеті в Канберрі зазначив, що контроль Росії над Запорізькою АЕС стає дедалі гострішою проблемою безпеки. Він повідомив слухачам, що персонал ЗАЕС зазнає серйозного тиску. "З кожним днем, протягом якого такий стан справ зберігається, зростає ризик нещасного випадку або порушення техніки безпеки", - зазначив гендиректор МАГАТЕ.

АЕС