«Енергоатом» з «Укргазбанком» заряджатимуть електротранспорт в національних масштабах

17.06.2022

 В Україні буде створена національна мережа електричних зарядних станцій. Першим кроком для реалізації відповідного проєкту стало підписання 17 червня 2022 року Меморандуму про партнерство та взаємодію між ДП «НАЕК «Енергоатом» та АБ «Укргазбанк», - повідомила НАЕК «Енергоатом» у своєму Telegram-каналі.

У меморандумі йдеться про спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей АБ «Укргазбанк» та виробничо-технічного потенціалу ДП «НАЕК «Енергоатом» як найбільшого виробника електричної енергії в Україні.
Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін наголосив на важливості цього проєкту для розвитку Компанії: «Сьогодні Енергоатом має значні резервні потужності для виробництва дешевої та чистої електроенергії, яка може постачатись також і на нові сегменти внутрішнього ринку, задовольнити зростаючі потреби вітчизняних автомобільних перевізників у доступній електроенергії, швидкій та комфортній зарядці електричних автомобілів у будь-якому куточку України. Для Енергоатома це також і вихід на роздрібний ринок продажу електроенергії, що суттєво збільшить капіталізацію Компанії».
«Цей проєкт є вкрай важливим, як з точки зору розвитку інфраструктури електричного транспорту, так і у контексті забезпечення паливної безпеки держави за рахунок впровадження інноваційних технологій та мінімізації шкоди навколишньому середовищу. Ми впроваджуємо дійсно масштабний проєкт, в якому вбачаємо одну з перших ластівок на шляху інноваційної трансформації транспортної інфраструктури України до Європейських екологічних стандартів. Особливо враховуючи, що атомна енергія – це низьковуглецеве джерело енергії, що відіграє важливу роль у запобіганні викидам CO2», – зазначив своєю чергою заступник Голови правління «Укргазбанку» Денис Чернишов.
«Енергоатом» також зазначив, що у 2021 році українці придбали 8,5 тисяч електрокарів, що приблизно на 20% більше, ніж у 2020. Водночас, у квітні-травні 2022 року попит на електроавтомобілі в Україні, за даними «Енергоатома» зріс у 15 разів. Станом на 1 червня 2022 року в Україні зареєстровано 36 602 електроавтомобілі, щомісячний приріст парку електрокарів становить близько 800 автомобілів. Ця кількість буде динамічно збільшуватися – і через ціни на нафтопродукти, і через загальний тренд на екологічність, - зазначила атомна компанія.

Компанії