«Енергоатом» спростував можливість передачі окупованої російськими військами ЗАЕС під контроль «Росатома»

17.06.2022

 НАЕК «Енергоатом» заявляє, що передача тимчасово окупованої російськими військами Запорізької атомної станції під контроль рф та ДК «Росатом», про яку заявив керівникам ЗАЕС представник окупантів, неможлива.

За повідомленням «Енергоатома», 15 червня особа, яка назвала себе представником влади окупантів, зібравши керівників структурних підрозділів ЗАЕС, повідомила, що з 1 вересня 2022 року станція повністю перейде під контроль росії та «Росатома».
«15 червня один з представників «влади» окупантів, хтось на ім'я олександр генадійович, з позивним «волга», який, за його словами, «катається тут від адміністрації», зібрав керівників структурних підрозділів ЗАЕС. До відома працівників електростанції він довів інформацію, що з 1 вересня 2022 року ЗАЕС повністю перейде під контроль росії та, відповідно, Росатома. Мовляв, готуйтесь зустрічати нове керівництво та працювати за новими правилами», - розповів «Енергоатом» у своєму Telegram-каналі.
Компанія наголосила, що ця заява не має жодного відношення до реальності та жодного контролю за роботою ЗАЕС з боку ворожих формувань не буде.
«Запорізька АЕС працює і працюватиме в українській енергосистемі та відповідно до українського законодавства. Її тимчасове захоплення російськими військовими аж ніяк не означає передачу станції країні-агресору», - наголосив «Енергоатом», зазначивши, що «дякує кожному з працівників ЗАЕС за мужність, витримку та самовіддану роботу в цей надскладний для всієї України час. Протримайтеся ще трохи, наша спільна Перемога не забариться!»

Компанії