РАЕС придбала німецькі дихальні апарати Dräger для пожежників та оперативного персоналу

15.06.2022

 Рівненська АЕС придбала 62 німецькі дихальні апарати Dräger PSS 5000 на стисненому повітрі для пожежних Другого державного пожежно-рятувального загону та оперативного персоналу станції.

Про це РАЕС повідомила на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
За її інформацією, нові дихальні апарати необхідні для створення оптимальних і належних умов для роботи у загазованих та задимлених середовищах під час навчань, тренувань, гасінні пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.
Цими засобами індивідуального захисту органів дихання будуть забезпечені особовий склад ДПРЗ-2 з охорони Рівненської АЕС та оперативний персонал цеху теплової автоматики та вимірювань (до речі, відзначає сьогодні 45 років зі дня створення), цеху радіаційної безпеки, електричного цеху, реакторних цехів підприємства.
«Високоефективні німецькі дихальні апарати Dräger PSS 5000 з метало-композитними балонами 6,8 л та панорамними масками, розраховані на час захисної дії тривалістю не менше 120 хвилин», - йдеться у повідомленні.
РАЕС також повідомила, що обладнання закуплено згідно з вимогами нормативних документів щодо організації гасіння пожеж на АЕС із ядерними реакторами типу ВВЕР. Постачальником стане ТОВ ДС «Технологія для життя» – єдиний уповноважений постачальник цієї продукції в Україні, що має відповідну довідку Торгово-промислової палати та сертифікат офіційного дистриб’ютора компанії Dräger. Відповідно до умов договору дихальні апарати мають бути поставлені на РАЕС до 23 серпня поточного року.

АЕС