Окупанти розстріляли працівника енергоремонтного цеху ЗАЕС. Лікарі борються за його життя

24.05.2022

 Вчора в Енергодарі окупанти увірвались до помешкання працівника енергоремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця та розстріляли його з автоматичної зброї. Чоловік вижив, проте він у лікарні у важкому стані. Про це повідомили у Запорізькій ОВА.

«Стан Сергія Швеця, якого 23 травня розстріляли у власній квартирі, залишається тяжким. Численні проникаючі кульові поранення, несумісні з життям, значна втрата крові. Та Сергій витримав 10-годинну операцію. Диво, яке зробили наші лікарі, залишає надію на одужання працівника Запорізької АЕС», - зазначив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, який перебуває у Запоріжжі.
«Тим часом окупанти на своїх ТГ-каналах відзвітували, що такими діями ліквідували «терориста», винного у замаху на вбивство колаборанта та обраного окупантами «народним мером» Андрія Шевчика», - йдеться у повідомленні Запорізької ОВА.
У неделю, 22 травня, в Енергодарі у під’їзді багатоповерхівки по вулиці Курчатова, 38 підірвали ставленика РФ Андрія Шевчика разом із його охоронцями. Вони госпіталізовані до лікарень з травмами різного ступеню важкості. Під час вибуху ніхто з мешканців під’їзду не постраждав.
Андрій Шевчик - депутат міської ради Енергодару від ОПЗЖ, колишній співробітник ЗАЕС.
У телеграмканалі «Енергоатома» вважають, що збройний напад на Сергія Швеця «є елементи терору, який створюють загарбники на території Енергодару і Запорізькій атомній електростанції. Це дуже небезпечно, бо це тероризує персонал, який у свою чергу думає про свою безпеку та своїх родин. Замість того, щоб думати про безпеку експлуатації Запорізької АЕС. Це ядерний тероризм».

АЕС