Керівники Держатомрегулювання та «Енергоатома» зустрілися з віце-президентом Holtec International

23.05.2022

 Минулого тижня віце-президент Holtec International Ріаз Аван зустрівся із в.о. голови Держатомрегулювання Олегом Коріковим та т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним.

Як повідомила ДІЯРУ, йшлося про продовження співробітництва з метою подальшого розвитку ядерно-енергетичного сектору в Україні, впровадження новітніх технологій, вирішення викликів, що постають перед Україною через повномасштабні військові дії з боку російської федерації.
Олег Коріков також поінформував Ріаза Авана про «вкрай негативні наслідки військових дій російської федерації для ядерної та радіаційної безпеки ядерних установок та інших об’єктів використання ядерної енергії в Україні, зокрема, на території зони відчуження, на Чорнобильській та Запорізькій АЕС».
Пріоритетні напрями співпраці в умовах військової агресії рф, зокрема щодо організації безпечного зберігання відпрацьованого ядерного палива з українських АЕС, обговорив Ріаз Аван і з Петром Котіним. Зокрема, на зустрічі йшлося про поточний стан справ з реалізації спільних проєктів в Україні. Як повідомив Енергоатом, було відзначено «успішне завершення будівництва та введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) у Чорнобильській зоні відчуження». Сторони також підтвердили наміри поглибити співпрацю між компаніями задля реалізації спільних проєктів, спрямованих на підвищення енергетичної безпеки України.
Очільник «Енергоатома» подякував Holtec International за постійну підтримку народу України та НАЕК «Енергоатом», за передачу коштів на підтримку ЗСУ та надану гуманітарну допомогу. Також він передав Ріазу Авану копію дозволу на введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, наданого українським регулювальним органом.

Компанії