ЕS Group поставить обладнання та розробить попередній звіт з аналізу безпеки для Рівненської АЕС

17.05.2022

 ES Group Europe s.r.o., яка входить до складу чесько-української групи компаній ES Group, виготовить та поставить установки автоматичного контролю силового оливонаповненого обладнання головної схеми видачі потужності для енергоблока №2 ВП Рівненська АЕС.

Про це компанія повідомила на своєму корпоративному сайті.
У інформаційному повідомленні йдеться, що системи діагностики і автоматичного контролю силового оливонаповненого обладнання головної схеми видачі потужності її виробництва згідно Технічного завдання ESG 111-2018 були виготовлені та успішно впроваджені на енергоблоці №1 Хмельницької АЕС у 2019 році. Крім того, у грудні 2021 року ДП «НАЕК «Енергоатом» замовила у ES Group Europe s.r.o. три установки автоматичного контролю силового оливонаповненого обладнання для енергоблоків №1 РАЕС, №2 ХАЕС, №2 ПАЕС, постачання яких планується у 2023 році.
Компанія також зазначила, що впровадження на АЕС України установок автоматичного контролю силового оливонаповненого обладнання головної схеми видачі потужності передбачено заходами №17104, 27104 та 37104 Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій (КЗПБ).
Для енергоблока №4 РАЕС ES Group розробить попередній звіт з аналізу безпеки дослідної експлуатації енергоблоку № 4 Рівненської АЕС в режимі добового регулювання потужності. Вказана робота передбачена Графіком реалізації заходів з обґрунтування та впровадження в експлуатацію режиму добового регулювання потужності на блоках № 2 ВП ХАЕС та № 4 ВП РАЕС. Її виконає українське ТОВ «Енергобезпека груп».

Попередній звіт з аналізу безпеки (ПЗАБ) потрібний для отримання дозволу Держатомрегулювання на дослідну експлуатацію блоку №4 РАЕС у режимі ДРП протягом чотирьох паливних кампаній.
ES Group зазначає, що в рамках ПЗАБ будуть виконані розрахункові обґрунтування надійності основного обладнання реакторної установки в режимі регулювання навантаження в межах 25% від номінальної потужності для 4 паливних завантажень на період від 0 до 200 еф. діб. Також будуть розраховані підтвердження безпеки експлуатації паливних завантажень активної зони енергоблока №4 Рівненської АЕС у добовому графіку зміни потужності за алгоритмом, який реалізовано на енергоблоці №2 ХАЕС для № 16-19 паливної кампанії. Виконаний аналіз буде розповсюджено на наступні паливні завантаження.

Компанії