ДІЯРУ дозволило пуск РАЕС-2 після ремонту

08.05.2022

 Держатомрегулювання дозволило пуск енергоблоку № 2 РАЕС після ремонту. Таке рішення прийняла Інспекція на нараді з розгляду питань готовності енергоблоку № 2 ВП РАЕС до пуску після планово-попереджувального ремонту з перевантаженням активної зони реактора. Нарада відбулася 6 травня 2022 року під головуванням директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок - заступника Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Бориса Столярчука.

Як повідомляє Держатомрегулювання, на основі інформації НАЕК «Енергоатом» було відзначено, що заплановані заходи Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій виконано у погоджених обсягах. Також у погодженому обсязі виконано роботи з модернізації обладнання систем важливих для безпеки. Наразі завершуються роботи з ремонту та випробувань.
За підсумками наради, Держатомрегулювання прийняло рішення про видачу окремого письмового дозволу на пуск ядерної установки енергоблока № 2 Рівненської АЕС після проведення планово-попереджувального ремонту з перевантаженням активної зони.

АЕС