Українська делегація бере участь у Четвертій позачерговій нараді в рамках Об'єднаної конвенції про безпеку поводження з ВЯП та РАВ

06.05.2022

 Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Ґроссі зустрівся з в.о. голови Державної інспекції ядерного регулювання України Олегом Коріковим у штаб-квартирі Міжнародного агентства у Відні.

«Ми підсумували прогрес у нашій допомозі Україні з ядерної безпеки та обговорили ситуацію на ЗАЕС, з якої МАГАТЕ готове виконувати свою незамінну роль», - повідомив вчора Рафаель Ґроссі у своєму Twitter.
Держатомрегулювання на сайті повідомило, що крім генерального директора МАГАТЕ відбулися зустрічі із керівником департаменту МАГАТЕ щодо гарантій нерозповсюдження ядерної зброї Гарольдом Бароззо-мол., координатором технічного співробітництва України з МАГАТЕ Кетрін Дефрейнс, постійним представником США у міжнародних організаціях у Відні – Амбасадором Лорою Холгейт.
Зустрічі відбулися у рамках роботи делегації України для участі у Четвертій позачерговій нараді договірних сторін Об'єднаної конвенції про безпеку поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами.
Основною метою Наради є розгляд та узгодження договірними сторонами пропозицій стосовно вдосконалення процедур організації та проведення Сьомої оглядової наради сторін Об’єднаної конвенції, з метою підвищення ефективності процесу представлення та розгляду Національних доповідей, формування відповідних груп країн, призначення та повноваження посадових осіб груп країн, представлення інформації щодо реалізації договірними сторонами національних програм з поводження з ВЯП та РАВ тощо.

РАВ і ВЯП