Системи радіаційного моніторингу об’єднають дані перед інтеграцією до EURDEP

02.05.2022

 Уряд схвалив Стратегію інтегрованої автоматизованої системи радіаційного моніторингу на період до 2024 року. Як повідомив наприкінці минулого тижня Кабінет Міністрів України, документ розроблений на виконання рішення РНБО «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації», введеного в дію Указом Президента України від 23.03.2021 № 111.

На сьогодні в Україні радіаційний моніторинг здійснюють різні суб’єкти – Державне агентство з управління зоною відчуження, НАЕК «Енергоатом», Державне космічне агентство, Національна академія наук та Укргідрометцентр при ДСНС. Водночас їхні системи забезпечують лише секторальні спостереження за радіаційною обстановкою довкілля.
«В умовах війни та постійних радіаційних загроз з боку росії є гостра необхідність об'єднати дані радіаційного моніторингу, шляхом створення єдиної системи на державному рівні та інтеграції її до європейської системи радіаційного моніторингу EURDEP. Сьогодні це вкрай важливе питання безпеки як для України, так і для Європи. Об'єднана система спостережень дозволить нам у режимі реального часу виявляти та швидко реагувати на загрози перенесення радіоактивних речовин в Україні та за її межами», - наголошує міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.
Основними проблемами радіаційного моніторингу в Україні названі:
  • моніторинг здійснюють різні суб’єкти;
  • немає можливостей для виявлення, аналізу і прогнозування наслідків радіаційних аварій, які розповсюджуються за межі зон АЕС;
  • відсутність єдиної методології узагальнення результатів спостережень;
  • відсутність єдиного центру збору даних спостережень та прийняття рішень.
В рамках реалізації стратегії автори очікують:
  • створення єдиної інтегрованої системи радіаційного моніторингу;
  • синхронізація української системи радіаційного моніторингу з європейською EURDEP;
  • доступ до результатів моніторингу у режимі реального часу;
  • впровадження механізмів раннього оповіщення населення та прогнозування розвитку радіаційної обстановки в Україні при транскордонному перенесенні радіоактивних речовин;
  • прийняття ефективних оперативних рішень щодо заходів радіаційного захисту в разі виникнення радіаційної загрози. 

Компанії