Westinghouse передав допомогу українським АЕС

20.04.2022

 Окрім активної довготривалої участі у знищенні залежності української атомної енергетики від російського постачальника американська компанія Westinghouse надає гуманітарну допомогу українським АЕС. Зокрема компанія передала на АЕС партію гуманітарної допомоги, серед якої засоби безпеки та зв’язку, радіаційного захисту і контролю.

Про це повідомила пресслужба НАЕК «Енергоатом» у своєму телеграмканалі.
«Енергоатом» зазначив, що передане обладнання посилить системи аварійної готовності та реагування НАЕК «Енергоатом», а також захист українських АЕС від військової загрози з боку рф.
Зазначимо, що АЕС України допомагає велика кількість західних компаній-партнерів. Так, наприкінці березня РАЕС повідомила, що чимало компаній атомно-енергетичного сектору з усього світу відгукнулися на запит Рівненської АЕС щодо надання допомоги. У тому числі й ті, з якими до війни не було співробітництва. Зокрема, «до РАЕС через колег-підрядників звернулася французька компанія OAKRIDGE (Орлеан), що спеціалізується у ядерній галузі, із пропозицією надати гуманітарну допомогу. 24 березня за обумовленим маршрутом французькі друзі направили допомогу до України».
Президент OAKRIDGE Кирил Моліна також направив РАЕС фото вулиць рідного міста, жителі якого демонструють свою абсолютну підтримку Україні. «Ми з вами! Бажаю свободи та миру для України. Українці сильні, ви переможете!», – написав Кирил Моліна.
 

Компанії