Організатори INUDECO влаштовують відкритий марафон аби змусити світ накласти ядерні санкції на рф

15.04.2022

 27-28 квітня 2022 року відбудеться відкритий онлайн-марафон INUDECO «Виклики ядерної енергетики України у військовий час».

Про це повідомляється на офіційній сторінці конференції у соцмережі Facebook.

Організатори нагадають, що своїми терористичними діями, пов’язаними із обстрілом і захватом ядерних об’єктів на Чорнобильській і Запорізькій АЕС, бомбардуванням дослідницької ядерної установки «Джерело нейтронів» у м. Харкові  російська федерація порушила всі світові принципи ядерної безпеки. Окрім цього, військові дії росії по відношенню до ядерних об’єктів України є прямим порушенням статті 7 Конвенції про фізичний  захист ядерного матеріалу. Дії російських окупантів класифікуються як злочини за ст. 2 Міжнародної конвенції про боротьбу з актами ядерного тероризму.

Атомні електричні станції та інші ядерні установки є об’єктами мирного використання ядерної енергії і згідно зі статтею 56 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 08.06.1949 р., не призначені для бойових дій і не повинні піддаватися військовому нападу. Тому, вся світова спільнота повинна знати, що рф є країною-ядерним терористом.

Організатори конференції INUDECO вважають, що наукова та професійна спільнота, а також міжнародні організації в ядерній сфері мають достатньо потужний голос аби змусити світ накласти конкретні санкції в атомному секторі на країну, війська якої обстрілюють та захоплюють чужі ядерні об’єкти.

«Ми повинні вже зараз проаналізувати досвід війни в Україні, зробити жорсткі висновки щодо прояву ядерного тероризму, дій міжнародних організацій, розробити рекомендації з експлуатації АЕС та інших ядерних об’єктів в умовах військового часу», - йдеться у інформаційному повідомленні.

Відтак оргкомітет Міжнародної конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO вирішив 27-28 квітня 2022 року провести щорічну конференцію як відкриту онлайн дискусію – марафон виступів усіх, кому небайдужа тема INUDECO.

Тема NUDECO 2022 – «Виклики ядерної енергетики України у військовий час».

Докладніше про марафон та участь у ньому на нашій сторінці Конференції за посиланням.

Компанії