російські окупанти збираються покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич - Енергоатом

31.03.2022
НАЕК «Енергоатом» у своєму телеграмканалі повідомив, що інформація про те, що окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою білорусь, підтвердилася.
За їхньою інформацією, наміри покинути ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції. Також «Енергоатом» повідомив, що на ЧАЕС «ще залишається невелика кількість рашистів».
Також у НАЕК «Енергоатом» є дані про те, що наразі формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових рф, які тримали в облозі місто Славутич.
Водночас, у вчорашньому підсумковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України зазначив, що на Поліському напрямку триває планове перегрупування підрозділів Східного воєнного округу. Очікується переміщення зазначених підрозділів на інші напрямки. А сьогодні, станом на 12.00 Генштаб ЗСУ повідомив: "На Поліському напрямку основні зусилля противника зосереджуються на виведенні підрозділів з території України, відновленні їх боєздатності та, імовірно, перекиданні на інші напрямки. Зокрема, ворог здійснює переміщення підрозділів 35-ї, 36-ї загальновійськових армій та 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ з Поліського операційного району".
Також нещодавно призначений з кадрових офіцерів голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк вчора повідомив: «на Поліському напрямку відзначається рух ворожих військ уздовж державного кордону України з білоруссю. Одночасно війська загарбників продовжують акумулювати в районі Чорнобильської АЕС та Зони відчуження».
Фото: ДАЗВ
За кілька годин Державне агентство України з управління зоною відчуження повідомило, що сторонніх осіб на майданчику Чорнобильської АЕС вже немає. Згідно з повідомленням ДАЗВ під час виходу військ відбувалося розграбування приміщень, викрадення техніки та інших цінних речей.
Повідомляється, що подальші дії на території ЧАЕС будуть здійснені після проведення перевірки силами українських фахівців на наявність вибухових пристроїв.

Зняття з експлуатації