НТЦ ЗАЕС відновив курс підтримання кваліфікації для ліцензованого персоналу

28.03.2022

 Оперативний персонал, який відповідає за експлуатацію Запорізької АЕС, проходить курс підтримання кваліфікації в приміщеннях Культурно-ділового центру станції.

Про це повідомив заступник головного фахівця з підготовки оперативного персоналу НТЦ Запорізької АЕС Олексій Бурда.
За словами фахівця, курс підтримки кваліфікації, який проводиться щороку, сформований ще торік. «Раніш у нас курс підтримки кваліфікації складав 5 днів, зараз він складає 4 дні», - зазначив Олексій Бурда.
Він зазначив, що цей курс включає всі вимоги ДІЯРУ до ліцензованого до персоналу, є план з підтримки кваліфікації на повномасштабному тренажері – «розписані всі заняття протягом року», що теж є обов’язковою умовою для ліцензованого персоналу.
Олексій Бурда також повідомив, що інший персонал – начальники зміни турбінного обладнання (НСТО), провідних інженерів управління турбіною (ПІУТ) та інженери реакторного відділення також пройдуть свій курс підтримки кваліфікації, відповідно до тематичного плану.
Весь оперативний персонал має пройти курс підтримки кваліфікації до кінця квітня.
Навчальний процес ми зупинити не можемо, оскільки навчання та підтримка кваліфікації - це важлива складова безпечної експлуатації АЕС  - додав керівник групи Центру підготовки оперативного персоналу – група реакторного відділення НТЦ ЗАЕС Ігор Міровицький. За його словами, наразі відновлено курс для оперативного персоналу, надалі – плани з відновлення навчання для персоналу ЦТАВ, електроцеху, хімцеху. «Зрозуміло, що ситуація непроста, але наразі ми справляємось: інструктори готові, матеріали збереглися», - відзначив він. 

АЕС