Чому представники «Росатома» вирішили залишитися в Україні - відео

25.03.2022

 4 росіяни, які супровуджували ядерне паливо та вирішили залишитися в Україні на камеру розповіли, чому вони прийняли таке рішення.

Відеозапис їхнього звернення опубліковав сьогодні телеграмканал «Енергоатома».
Повідомляється, що вони таки є представниками «Росатома». Зокрема, вони зазначили, що перебувають на території України з 22 лютого, прибули залізницею. «17 березня ми повністю його розвантажили й передали станції. 17 березня ми цілком завершили свою роботу за інструкцією та за договором. Претензій до приймаючої сторони немає. Ми працювали в гарних умовах».
Вони також наголосили: «Не розуміємо, як офіцери можуть віддавати наказ бомбити атомні станції. Ми розуміємо, що наслідки цього можуть виявитися плачевними та призвести до ядерної катастрофи. І не розуміємо, чому відбуваються обстріли Чорнобильської та Запорізької атомних станцій».
Щодо того, чому вони залишилися, було сказано: «Ми не бажаємо у цьому брати участь та мати до цього відношення. Після всього побаченого нам страшно повертатися».
Нагадаємо, раніше МАГАТЕ без перевірки інформації оприлюднило виключно позицію російської сторони про нібито насильницьке утримання Україною співробітників росатома. Насправді, вони залишилися за власним бажанням.

РАВ і ВЯП