В Енергодарі, де російські військові затримали першого заступника мера Івана Самойдюка, відбувся мітинг із вимогою його звільнити

20.03.2022
Біля міськради Енергодару зібралися щонайменше півтори тисячі містян з українськими прапорами, які скандували "Свободу Самойдюку!".
Про це повідомив в своєму телеграм-каналі мер міста Дмитро Орлов.
«Щонайменше півтори тисячі енергодарців оперативно відгукнулися на заклик і менш ніж за годину зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби сказати «Ні!» свавіллю окупантів та вкотре затвердити безсумнівну істину: Енергодар був і назавжди залишиться Україною!», - пише Орлов.
Він та його колеги наголосили: в тих реаліях, в яких працюють органи місцевого самоврядування зараз, аби забезпечити комунальні, соціальні і медичні послуги навіть в умовах повної блокади Енергодара, викрадення людини, громадянина, посадовця Івана Самойдюка, який успішно вирішував величезний блок соціальних проблем - це провокація, яка повністю ставить під загрозу подальше життєзабезпечення міста. І якщо до завтра Івана Самойдюка не звільнять, такі мітинги протесту стануть безстроковими та цілодобовими.

Попри те, що мітинг носить виключно мирний характер, вже на його завершенні, коли люди почали розходитися по домівках, приїхали російські військові та зробили спробу захопити кількох учасників заходу і запхати їх в машину. Але сотні людей стали щільною стіною та буквально відбили своїх земляків від полону! Окупанти почали стріляти в повітря і далі змушені були залишити свої загарбницькі спроби ув’язнення мирних громадян. 

Компанії