МАГАТЕ знов не підіймає питання звільнення російських чиновників, але й припинив виявляти крайню стурбованість

18.03.2022
На фото зруйновані в Україні окупантом релігійні святині різних конфесій 
18 березня в роботі знаходилося 8 з 15 українських реакторів - два на Запорізькій АЕС, три на Рівненській, один на Хмельницькій АЕС та два на ПУ АЕС. Рівень радіації на всіх АЕС знаходиться в межах норми, системи безпеки працюють.
Про це повідомляється у черговій – 25-тій заяві генерального директора МАГАТЕ про ситуацію в Україні, із посиланням на інформацію Держатомрегулювання.
Щодо запобіжних заходів, Агентство повідомляє, що ситуація залишилася незмінною в порівнянні з повідомленням на початку цього тижня. МАГАТЕ досі не отримує дистанційну передачу даних від своїх систем моніторингу, встановлених на Чорнобильській АЕС, але такі дані передавались до штаб-квартири МАГАТЕ з інших українських АЕС.
Генеральний директор Рафаель Ґроссі повідомив, що продовжує консультації з метою узгодження рамок безпеки та безпеки ядерних об'єктів України. «За наявності цієї структури Агентство зможе надати ефективну технічну допомогу для безпечної та безпечної експлуатації цих об’єктів», – сказав він.

Водночас питання щодо звільнення представників рф з посад в МАГАТЕ Рафаель Ґроссі не підіймає. Також у черговій заяві знов повністю ігнорується, що причиною «ситуації в Україні» стало вторгнення в Україну російських окупантів та захоплення ними українських ядерних об’єктів. Тобто, слово агресія продовжує ігноруватися агентством. 

АЕС