Котін: «Енергоатом» не має підтримки від російських атомників

09.03.2022

 НАЕК «Енергоатом» не має жодної підтримки з боку російських колег-атомників, хоча вони, безперечно, розуміють усю небезпеку та ризики бойових дій та захоплень українських АЕС військовими РФ.

Про це заявив т.в.о. президента компанії Петро Котін під час телемарафону «UAразом».
«Історично ми перебуваємо під егідою Московського центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС. Там дуже багато людей працюють у цьому центрі, які наразі мають просто кричати, що один із їхніх членів потрапив у таку ситуацію, коли його об'єкти бомблять, але ми не чуємо жодних голосів», - заявив він на телемарафоні.
Водночас, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння та співробітництво, який був підписаний ДП «НАЕК «Енергоатом» та головами рад регіональних центрів ВАО АЕС у 2019 році, з 2022 року «Енергоатом» мав перейти під егіду Паризького центру.
Також нагадаємо, що ще 2 березня представник Московського Центру ВАО АЕС Андрій Лук’яненко закликав російських атомників протестувати через війну в Україні та попросив його звільнити. Це одиничний випадок виступу із протестом проти війни рф в Україні з боку російських атомників, відомий за кордоном росії.

АЕС