На ЗАЕС завезли російських пропагандистів. Вчора аналогічна ситуація спостерігалася на ЧАЕС

07.03.2022

 «Енергоатом» попереджає, що найближчим часом «від них поллються тонни інформаційного лайна про «безпеку» найбільшого в Європі ядерного об‘єкту, щоб «переконливо» виправдати ядерний тероризм загарбників».

За інформацією НАЕК «Енергоатом», також заплановані зйомки працівників станції під дулом автомата, які будуть дякувати російським загарбникам , «заспокійливі мантри про контроль з боку фахівців Росатома та готовність прийняти делегацію МАГАТЕ, «благодійний» дозвіл на продовження виробництва електроенергії для потреб України й інші фейки».
«Енергоатом» закликає не вірити такій інформації, що буде поширюватися з ЗАЕС.
Компанія нагадала, що станом на 18:00 7 березня на території ЗАЕС перебуває близько 50 одиниць важкої техніки, боєприпаси, вибухівка та щонайменше 400 терористів. «Персонал станції працює на енергоблоках, забезпечуючи експлуатацію ядерних установок. Всі технічні рішення керівництво станції примусили погоджувати з представником окупантів», - повідомив «Енергоатом».
Наразі радіаційний фон на ЗАЕС і прилеглих територіях перебуває в нормі. Однак, як попереджає оператор АЕС, «будь-якої миті ситуація може змінитися внаслідок порушення загарбниками вимог ядерної та радіаційної безпеки».
Вчора, 6 березня 2022 року, аналогічну ситуацію із пропагандою окупанта намагалися відтворити на ЧАЕС. Як повідомило сьогодні Держатомрегулювання, на територію Чорнобильсьскої АЕС була завезена гуманітарна допомога (їжа, цигарки тощо). «Ця акція не мала жодного відношення до допомоги персоналу ДСП «Чорнобильська АЕС», який майже два тижні перебуває в заручниках російських військових, а була направлена лише на створення картинки для ЗМІ. Після категоричної та публічної відмови персоналу підприємства від «допомоги» окупанта, ворог вдався до хитрощів: переодягнув своїх військових у форму концерну «NOVARKA», що була на санпропускниках, які з радістю та вдячністю приймали допомогу, що фільмувалося російськими ЗМІ. Між тим, персонал концерну «NOVARKA» покинув Зону відчуження після завершення робіт із введення в експлуатацію нового безпечного конфайменту та завершення гарантійного строку обслуговування цього об’єкту у вересні 2020 року.
Європейський Союз сьогодні звернувся до МАГАТЕ з проханням забезпечити безпеку українських АЕС та до росії з вимогою повернути всі українські ядерні об'єкти під повний оперативний і регуляторний контроль України.

АЕС