Поточна ситуація на АЕС та у зоні відчуження

01.03.2022

 Усі чотири атомні електростанції України – Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Южно-Українська – працюють у штатному режимі. Станом на 1 березня в роботі 9 енергоблоків, виробіток електроенергії стабільний, повідомляє пресслужба Міненерго.

Станом на 9:00 поточна потужність НАЕК «Енергоатом» дорівнювала 7175 МВт. Протягом доби вироблено 172,05 млн кВт-год електроенергії.
За даними пресслужби, порушень умов безпечної експлуатації немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на усіх АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває в межах чинних норм.
«Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон – під посиленим наглядом», – йдеться в повідомленні.
ДАЗВ та підприємства Зони відчуження працюють в особливому режимі, частина персоналу, - у віддаленому. Працює оперативний штаб, - повідомила прес-служба ДАЗВ.
Станом на 10.00 01.03.2022 ситуація в Зоні відчуження залишається незмінною. Всі об'єкти знаходяться під контролем окупантів. Оперативний персонал Чорнобильської АЕС, який був захоплений російськими військами, знаходиться на майданчику. Триває 5 доба роботи зміни, що знаходиться у заручниках.
Доступ до системи АСКРО досі відсутній.

АЕС