Анонс: Маніфест ядерних інновацій – конференція від NRG

18.02.2022
Група з ядерних досліджень та консультацій (NRG) у Нідерландах проводить дводенну конференцію «Маніфест ядерних інновацій». Конференція відбудеться 24-25 березня. У рамках конференції також передбачається виставкова експозиція.
Партнерами конференції, зокрема, є EPZ Borssele, Ringhals, EDF, Terrestrial Energy, Fennovoima, TRILLO, Oskarshamn, LucidCatalyst, EUR, US-NRC, PALLAS, Європейська комісія, Kairos Power.
Протягом першого дня основні доповідачі представлять своє бачення поточного ринку атомної енергії, а другий день буде присвячено трьом основним темам: довгострокова експлуатація АЕС, нова ТВЗ та вдосконалені реактори.
Зокрема про перспективи майбутньої ядерної декарбонізації розповість Кірсті Гоган, керуючий директор TerraPraxis. На тему «Пост-COP26: наслідки для ядерної енергетики, «мандат на інновації» виступить Ріта Баранвал, віце-президент з атомної енергії та головний спеціаліст з атомної енергії в EPRI. Потенціал удосконалених реакторів у США представить Джеремі Боуен, заступник директора NRC США. Бізнес-кейсом для ПТЕ після 60 років поділиться Брем Пол Джобс, фінансовий директор EPZ (АЕС Борселе).
Також на заході виступатимуть представники EDF, Westinghouse, NuScale, чиї виступи об'єднані темою «Перевірені технології». Представник EDF розповість про уроки, отримані з оптимізованої конструкції EPR, а Westinghouse – з оптимізації конструкції AP1000. NuScale озвучить економічне обґрунтування SMR, а представник Fennovoima розповість про фактори витрат у своєму новому проекті.
Для регуляторів (і не лише) буде цікавим виступ «Зниження ліцензійних ризиків: гармонізація європейських вимог до нових реакторів, включаючи ММР» від представника Європейської асоціації вимог до комунальних послуг.
Більш детально з програмою можна ознайомитися тут.
Як підготовку до конференції NRG провела ряд вебінарів, які можна прослухати за посиланням.

NRG є дослідницькою компанією з 650 співробітниками, яка експлуатує високопотоковий реактор Європейської комісії – багатоцільовий дослідницький реактор, розташований у Нідерландах. NRG проводить ізотопи, проводить ядерні технічні дослідження, консультує промислові підприємства з питань безпеки та надійності ядерних установок та надає послуги, пов'язані з радіаційним захистом. Її програмне забезпечення для управління паливом ROSA допомогло шведській компанії Vattenfal скоротити використання ядерного палива приблизно на 500 000 євро за цикл. Крім того, вона брала участь у продовженні терміну експлуатації для АЕС Франції, Швеції та Нідерландів. 

Компанії