На українських АЕС вдвічі посилили охорону

17.02.2022

 На українських атомних електростанціях вдвічі посилили охорону Національної гвардії у зв'язку зі складною геополітичною ситуацією. Як повідомляє ІА «Інтерфакс-Україна», про це журналістам повідомив т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

«Подвоєно склад охорони всіх українських АЕС - і Рівненської АЕС, яка розташована за кілька десятків кілометрів від Білоруського кордону, і трьох інших. Крім того, військові частини, що охороняють АЕС, а це Національна гвардія України, отримали додаткове озброєння. Ми вживаємо також усіх інших необхідних дій, передбачених для такої ситуації», – зазначив Петро Котін.
Він також повідомив, що і НАЕК, і самі АЕС перебувають у найтіснішому контакті з Міністерством внутрішніх справ для вирішення всіх необхідних питань, пов'язаних із забезпеченням їх захисту.
За словами керівника «Енергоатома», вживаються усіх необхідні заходи і для захисту Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.
Він також зазначив, що АЕС забезпечені всім необхідним на випадок воєнної загрози, зокрема дизель-генераторами з відповідними запасами палива.
Крім того, Петро Котін повідомив, що компанія постійно посилює кіберзахист АЕС та інших своїх об'єктів.

АЕС