Кадрові ротації на Запорізькій АЕС

16.02.2022

 Тимчасово виконувати обов`язки генерального директора Запорізької АЕС призначено головного інженера (першого заступника генерального директора) ЗАЕС Ігоря Мурашова. А на його посаду тимчасово переведений Юрій Чернічук.

Як повідомляє ЗАЕС, Ігор Мурашов закінчив Севастопольський інститут ядерної енергії та промисловості за спеціальністю «АЕС і установки». На Запорізькій АЕС працює з 1998 року. Пройшов усі щаблі оперативної роботи: від оператора реакторного відділення до заступника головного інженера з технології та інжинірингу. У 2020 році був призначений на посаду головного інспектора ВП ЗАЕС. З листопада 2020 року працював на посаді головного інженера (першого заступника генерального директора) Запорізької АЕС. 
Юрій Чернічук закінчив Одеський державний політехнічний інститут за спеціальністю «Атомні електростанції та установки». Після закінчення навчання у 1995 році був прийнятий на посаду оператора реакторного відділення експлуатаційного підрозділу Запорізької АЕС. Пройшов усі щаблі оперативного керування в експлуатаційному підрозділі від оператора реакторного відділення до начальника зміни енергоблока.
З лютого 2017 року працював на посаді головного фахівця з енергоблоків - начальника енергоблока Запорізької АЕС. З березня 2020 року обіймав посаду заступника головного інженера з модернізації та управління ресурсом.

АЕС