EDF оголошує про плани придбання турбінного підрозділу GE у Франції

10.02.2022
Французька державна компанія Electricite de France (EDF) оголосила про плани придбання французького турбінного підрозділу компанії General Electric (GE) - GE Steam Power, який обслуговує та виробляє турбіни для атомних електростанцій у Франції. Про це повідомляє видання Power Technology.
Міністр з питань екології Франції Барбара Помпілі розповіла радіо Franceinfo про плани компанії придбати бізнес на початку цього тижня.
Барбара Помпілі зазначила, що додавання турбін до виробничих можливостей EDF, як очікується, допоможе прискорити зусилля країни з декарбонізації, але не надала жодних додаткових деталей щодо запланованого придбання.
У вересні минулого року Agence France Presse (AFP) повідомило, що EDF веде переговори з GE щодо придбання бізнесу компанії з виробництва парових турбін для атомних електростанцій.
Прес-секретар EDF сказав AFP, що компанія вивчає умови можливої угоди.
GE здійснює свою ядерну діяльність у Франції через підрозділ GE Steam Power, який вона придбала в з Alstom за 12,5 млрд євро (13,9 млрд доларів) у 2015 році.
Консалтингова компанія Seeking Alpha повідомила, що, продавши свій французький підрозділ компанії EDF, GE має намір повністю зосередитися на своєму бізнесі з виробництва газових турбін та на відновлюваних джерелах енергії.
EDF має намір укласти угоду з метою підвищення ефективності обслуговування АЕС та виконання проєктів з нового будівництва атомних енергоблоків у Франції, що забезпечить енергетичну незалежність країни та відповідати кліматичній політиці ЄС.
Раніше цього тижня EDF оголосила , що переглядає свій прогноз на 2022 рік щодо діапазону виробництва електроенергії у Франції з 300-330 ТВт-год до 295-315 ТВт-год.
Перегляд було зроблено у зв’язку з продовженням періоду простою п’яти французьких атомних енергоблоків, які належать EDF.

Компанія також планує якнайшвидше оновити свою оцінку виробництва електроенергії на АЕС Франції на наступний рік, яка зараз становить 340-370 ТВт-год. 

Компанії