Китай підписав угоду про будівництво енергоблока Hualong One в Аргентині

02.02.2022
Державна китайська компанія China National Nuclear Corp. (CNNC) підписала контракт з аргентинською Nucleoeléctrica Argentina SA на будівництво третього енергоблока на АЕС Атуча (Atucha III) з використанням китайської технології Hualong One. Про це 2 лютого повідомило агентство Reuters.
CNNC уточнює, що підписання контракту на розробку, закупівлю та будівництво енергоблока став важливою віхою в ядерних зв'язках і допоможе двом країнам разом подолати виклики, спричинені змінами клімату.
Раніше повідомлялося, що вартість проекту Atucha III становить до 8 мільярдів доларів. Деталі фінансування не роззкриваються.
Китайський водо-водяний реактор з водою під тиском Hualong One є прямим конкурентом реакторів AP1000 розробки Westinghouse і європейських реакторів EPR.
Китай вже розпочав експлуатацію власного реактора Hualong One в південно-східній провінції Фуцзянь. Проект в Аргентині стане другим місцем розташування за кордоном реактора Hualong One після Пакистану.
Як повідомила днями China General Nuclear (CGN) введення в експлуатацію двох реакторів Hualong One, які будуються на китайській атомній електростанції Фанченган (Fangchenggang) в автономному районі Гуансі, відкладено через затримки, спричинені COVID-19.
Очікувана дата початку експлуатації енергоблоку Фанченган -3 - друга половина 2022 року, а Фанченган-4 — 2024 рік.
У заяві, оприлюдненій на Гонконгській фондовій біржі CGN зазначила, що епідемія коронавірусу вплинула на будівельні ресурси підрозділів протягом останніх двох років. 

Нове будівництво