Кабміну пропонується прибрати правління як вищий орган управління НАЕК «Енергоатом»

23.12.2021
На засідання КМУ винесено проєкт постанови про внесення змін до постанови КМУ від 17.10.1996 року №1268 «Про створення Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».
Змінами пропонується з п. 4 вилучити правління як вищий орган управління компанії та змінити формулювання «Оперативне управління господарською діяльністю компанії здійснює президент компанії. Президент, перший віце-президент компанії, а також віце-президенти компанії призначаються на посаду і звільняються з посади Кабінетом Міністрів України, а члени правління затверджуються та увільняються від обов'язків членів правління Міністерством енергетики» на «Установити, що управління господарською діяльністю компанії здійснює президент компанії. Президент компанії призначається на посаду і звільняється з посади Кабінетом Міністрів України».

Нагадаємо,  в рамках укладеного у листопаді Меморандуму з МВФ Україна у фіксовані терміни – до кінця травня 2022 року повинна сформувати наглядову раду НАЕК «Енергоатом». Також документ встановлює ввести в дію Закон про корпоратизацію «Енергоатому» до кінця грудня 2021 року. 

Компанії