Westinghouse уклала контракт на демонтаж двох реакторів у Німеччині

15.12.2021

Фото: Фелікс Кеніг, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Компанія Westinghouse Electric оголосила минулого тижня про підписання контракту з RWE Nuclear GmbH на демонтаж двох реакторів АЕС Гундреммінген у Німеччині.

«Це одне з найбільш технічно складних завдань при виведенні з експлуатації об'єкта в Гундреммінгені, - цитує директора заводу д-р Хайко Рінгеля сайт Westinghouse. - З цієї причини ми вибрали Westinghouse як досвідченого партнера, який може ефективно та надійно керувати складним проєктом із високим рівнем безпеки та якості».
Westinghouse пропонує повний життєвий цикл атомних електростанцій від проєктування нового об’єкту, технічного обслуговування та експлуатації до виведення з експлуатації. Повідомляється, що останнім часом компанія брала участь у демонтажі реакторів в Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині, Словаччині, Великій Британії, Швеції та США.
«Ми цінуємо довіру RWE до Westinghouse у реалізації цього критичного етапу проєкту виведення з експлуатації АЕС Гундреммінген, - сказав Сем Шакір, президент служби охорони навколишнього середовища Westinghouse. - Наш багаторічний практичний досвід дозволяє нам знизити ризики та виправдати довіру клієнтів щодо виведення АЕС з експлуатації та відновлення ландшафтів».
Контракт включає демонтаж корпусів реакторів, внутрішніх пристроїв, стелажів для зберігання та прилеглих бетонних захисних конструкцій.
АЕС Гундреммінген розташована в Баварії, має 3 енергоблоки з киплячими реакторами (BWR-1 потужністю 250 МВт, другий та третій - BWR-72), загальною потужністю 1288 МВт. Охолодження забезпечували мокрі градирні із природною тягою. Кількість ТВС у кожному реакторі – 784, річне виробництво електроенергії – близько 10 ТВт-год. Оператором АЕС була Kernkraftwerk Gundremmingen GmbH (KGG), а власниками – RWE Power AG (75%) та E.ON Kernkraft GmbH (25%).
Джерело: Westinghouse

Зняття з експлуатації