Корея розширює співпрацю зі США. Один із напрямків – малі модульні реактори NuScale

14.12.2021
Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) підписала ділову угоду з американською групою операторів атомних електростанцій Utilities Service Alliance (USA) у готелі Grand Hyatt у Вашингтоні, округ Колумбія, США, 3 грудня.
Як повідомляє видання 출처: Korea IT Times, угода була підписана в рамках семінару з корейсько-американського співробітництва в ядерній галузі, присвяченого пошуку напрямків співпраці між Кореєю та США.
KHNP вирішила працювати разом із USA над створенням стійкої екосистеми атомної електростанції.
«Асоціація USA підтримує своїх учасників, щоб вони послідовно підвищували та підтримували найвищий рівень ефективності, – сказав Джоел Геббі, президент USA. - Ми сподіваємось, що, встановивши нові відносини з KHNP, ми принесемо спільну користь всій атомній енергетиці».
"Ми сподіваємося на практичну співпрацю ядерної галузі обох країн з метою зміцнення взаємодії та розробки SMR, що привертає увагу всього світу", - сказав Чон Дже-Хун, президент KHNP.
На семінарі експерти з обох країн обговорили можливості співпраці у проектах ядерної енергетики та, зокрема, у розробці малих модульних реакторів.
У семінарі взяли участь з корейської сторони – KHNP, Корейська асоціація атомної енергетики, Doosan Heavy Industries & Construction, Корейський науково-дослідний інститут атомної енергії, Корейський міжнародний університет з атомної енергії та Корейський інститут машин та матеріалів.
З боку США – Національна асоціація з атомної енергії (NEI), Атлантична рада, NuScale, Terra Power, а також приватні компанії та дослідницькі інститути. 

Нове будівництво