Кандидати на посаду голови ДАЗВ пройшли співбесіди

06.12.2021
Відбулися співбесіди із кандидатами на посаду голови Державного агентства з управління зоною відчуження. Співбесіди, які проведено Національним агентством України з питань державної служби, розміщено у YouTube-каналі агентства 2 грудня.
До співбесіди було допущено 14 з 19 кандидатів на посаду – 5 кандидатів відсіяли після тестування, яке відбулося 23 листопада.
Так, співбесіди відбулися із Юрієм Сапожниковим (працював директором департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерго, заступник головного інженера Київського науково-дослідного та проєктно-конструкторського інституту «Енергопроєкт»), Наталією Рибалкою (заступник директора департаменту – начальник відділу виробничої діяльності урановидобувної галузі та поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом Департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості, ексначальник Управління безпеки поводження з РАВ Державної інспекції ядерного регулювання України), Андрієм Мещеряковим (начальник відділу головного фахівця з систем контролю та керування енергоблоку ВП «Атомпроєктінжиніріг» НАЕК «Енергоатом»), Андрієм Мальованим (голова Держекоінспекції з травня 2020 по листопад 2021 року), Олегом Макеєвим (начальник відділу правової експертизи з економічних та інфраструктурних питань управління правової експертизи юридичного департаменту Одеської міської ради), Євгеном Крамаренком (т.в.о. голови ДАЗВ, до 2019 року – головний спеціаліст Агентства), Олександром Ковальчуком (т.в.о. голови ДАЗВ України з листопада 2019 по лютий 2020 р., начальник відділу економіки та фінансів ДАЗВ), Вадимом Гетьманом (заступник начальника Державного управління охорони навколишнього середовища України в Дніпропетровській області; брав участь у конкурсі на посаду голови Державної служби морського та річкового транспорту України, який проводився у 2021 році), Олегом Баздугановим (призначений 10 березня, а звільнений 23 червня 2021 року з посади першого заступника Голови Державного агентства рибного господарства).  
Запрошення до співбесіди отримала також Маргарита Раєць (керувала службою з міжнародного співробітництва, зовнішніх комунікацій та розвитку ДСП «Центральне підприємство поводження з радіоактивними відходами»), яка написала на своїй сторінці в Фейсбуці, що відмовляється від участі, оскільки вже брала участь та виграла цей конкурс.

Нагадаємо, це вже третє оголошення конкурсу на очільника ДАЗВ протягом 2021 року. Перший конкурс було оголошено 14 липня розпорядженням №765. А перший повторний – 8 вересня розпорядженням №1062. Нинішній конкурс Кабінет Міністрів України оголосив розпорядженням від 3 листопада 2021 р. № 1383-р. 

РАВ і ВЯП