Анонс: Семінар OECD/NEA «Системи охолодження активної зони і захисної оболонки реактора - семінар з довгострокового управління і надійності»

12.10.2021
18-21 жовтня відбудеться вебінар Агентства з ядерної енергії ОЕСР, який сприятиме міжнародному обміну інформацією і практиками, пов'язаними з підтриманням функції охолодження при тривалій аварії на АЕС, в тому числі і з новими типами реакторів. Будуть обговорені результати реалізованих проектів та проведених заходів АЯЕ (в якості робочої групи з довгострокового управління важкою аварією і цільової групи по засміченню відстійника), а також результати поточних проектів, пов'язаних з Фукусіма-Даїчі.
Мета семінару - провести всебічний аналіз для виявлення решти прогалин в знаннях, пов'язаних з поведінкою матеріалів, компонентів і систем, які мають вирішальне значення для підтримки охолодження в довгостроковій перспективі після аварії на АЕС.
Основні теми:
- стратегії управління охолодженням активної зони і захисної оболонки для різних конструкцій АЕС в довгостроковій перспективі під час аварій;
- відмінності і подібності для проектної аварії (DBA) і для важкої аварії (SA);
- утворення дебріс та його джерела - з акцентом на SA - і характеризація перенесення;
- працездатність систем фільтрації і проблеми засмічення в цілому;
- умови SA і явища ерозії/корозії.
В останній день семінару буде організовано відвідування експериментального майданчика VUEZ.

З матеріалами семінару можна буде ознайомитися на InfoAtom

АЕС