Анонс: Четверта Всесвітня ядерна виставка WNE у Парижі

09.10.2021

 З 30 листопада по 2 грудня 2021 року у виставковому центрі Paris Nord Villepinte у Франції під головуванням посла Франції Сільвії Берман відбудеться 4-я Всесвітня ядерна виставка (World Nuclear Exhibition), організована Французькою асоціацією ядерної промисловості (GIFEN) і RX France.

Тема виставки: «Атомна промисловість: ключовий партнер низьковуглецевого суспільства у відповідальному майбутньому».
Організатори виставки переконані, що як ніколи раніше глобальна ядерна промисловість має відігравати значну роль в боротьбі зі зміною клімату, прискорюючи та інтенсифікуючи дії і інвестиції, необхідні для досягнення стійкого низьковуглецевого майбутнього, як зазначено в Паризькій угоді 2016 року.
Недавні звіти міжнародних організацій, таких як Агентство з ядерної енергії ОЕСР (NEA) і Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (IPCC), підтверджують, що ядерна енергія є сильним союзником не лише в боротьбі з глобальним потеплінням, а й у задоволенні наших потреб в електроенергії за допомогою безперебійного живлення базового навантаження за конкурентноздатною ціною - ідеальним доповненням для поновлюваних джерел енергії.
У всьому світі реалізуються проекти нових удосконалених атомних електростанцій, розробляються НДДКР за новими технологіями і концепціями, включаючи ММР, вдосконалені реактори, водень тощо. Сектор стимулюється і поліпшуються перспективи з точки зору бізнесу, робочих місць і конкурентоспроможності за всім ланцюжком. Давно перспективи для світової ядерної галузі не були настільки обнадійливими.
Ще одна новинка виставки - нагорода WNE Fellow Award, створена для того, щоб відзначити прихильність окремої людини, не пов'язаної з ядерною галуззю, котра відзначає внесок ядерної енергії в боротьбу зі зміною клімату.
В рамках виставки пройдуть воркшопи, організовані такими компаніями та організаціями як Ansys France, Spie Nucléaire, FRAMATOME, NUVIA, Endel, Westinghouse, Oakridge, EDF, Rolls-Royce, Orano, Hexagon, Urenco, Hitachi Power Grids, Mitsubishi Heavy Industries LTD, а також Європейською комісією.
Також у вівторок, 30 листопада відбудеться церемонія нагородження премією WNE Awards. В цьому році в конкурсі беруть участь 138 проектів від понад 80 компаній-учасників.
Детальніше – на сайті виставки.

Нове будівництво