Westinghouse підписав остаточну угоду про придбання 50% акцій іспанської компанії Tecnatom.

05.10.2021
Westinghouse Electric підписала остаточну угоду з компаніями Iberdrola і Naturgy про придбання 50% акцій компанії Tecnatom. Про це повідомляється на сайті Westinghouse
Після завершення угоди співвласниками Tecnatom стануть Westinghouse та іспанська енергетична компанія  Endesa. Вони ж будуть управляти Tecnatom через спільне підприємство.
Tecnatom - інжинірингова компанія, що надає послуги в ядерній сфері з 1957 року. Її основними видами діяльності є послуги з інспектування та забезпечення структурної цілісності, навчання експлуатаційного персоналу з використанням повномасштабних тренажерів та інженерне забезпечення експлуатації атомних електростанцій. Westinghouse і Tecnatom є давніми партнерами в цих областях, а також у сфері технології AP1000.
Нагадаємо, що 31 серпня 2021 року Westinghouse Electric Company повідомила про підписання з НАЕК «Енергоатом» угоди «про постачання реакторів Westinghouse AP1000 на кілька об'єктів в Україні».

Установка AP1000 - це реактор покоління III +. Він має повністю пасивні системи безпеки, модульну стандартну конструкцію і здатність відстежувати навантаження. Westinghouse AP1000 - єдина технологія реакторів покоління III +, ліцензована Комісією з ядерного регулювання США, а також регуляторами декількох країн Європи та Азії. 

Нове будівництво