NuScale подпісла угоду з польською Unimot про розгляд можливості будівництва ММР у Польщі

28.09.2021
Американська компанія NuScale підписала угоду про розгляд своїх малих модульних реакторів в якості заміщуючих генеруючих потужностей для вугільних теплоелектростанцій у Польщі. Постачальник малих реакторів з США буде підтримувати дві енергетичні компанії, польську Unimot і американську Getka, в їх спільній роботі по вивченню можливості такої заміни. Про це повідомляє WNN.
Польща використовує вугілля як паливо для виробництва понад 70% своєї електроенергії, але вона все ще не оголосила про повну відмову від цього викопного палива. В останні місяці польська промисловість взяла справу у свої руки, виявляючи зростаючий інтерес до атомної енергетики.
Компанія Unimot є незалежним імпортером рідкого і газоподібного палива на ринок Польщі, також вона займається імпортом електроенергії і будівництвом сонячних електростанцій. Unimot спільно з американською компанією Getka, підписали угоду про розгляд малого модульного реактора NuScale потужністю 77 МВт для використання в якості рішення для заміни існуючих вугільних електростанцій в Польщі.

Про угоду було оголошено після аналогічної угоди між NuScale і польським виробником міді і срібла KGHM, який проаналізує технічні, економічні, правові та фінансові чинники використання установок NuScale в якості заміни вугільних агрегатів. 

Нове будівництво