Американська «Westinghouse» і українська NT-Engineering планують спільно оптимізовувати технічне обслуговування і ремонт систем управління

24.09.2021
22 вересня 2021 року в Києві компанія Westinghouse Electric Company і компанія NT-Engineering LLC повідомили про підписання Меморандуму про співпрацю для реалізації проектів оптимізації технічного обслуговування та ремонту систем управління реакторів ВВЕР. Як повідомляється на сайті Westinghouse Electric Company, це є важливим етапом для підвищення рівня безпеки та ефективності цих реакторів в Україні.
«Westinghouse прагне продовжувати підтримку NT-Engineering в усіх сферах діяльності і за допомогою цієї угоди оптимізувати весь парк українських ВВЕР, а також реактори ВВЕР за межами України», - сказав Тарік Чохо, президент Служби експлуатації ректорів EMEA компанії Westinghouse.
«Співпраця між NT-Engineering і Westinghouse дозволить підвищити ефективність використання атомних енергоблоків із застосуванням сучасних технологій і призведе до значної економічної вигоди для оператора АЕС», - сказав голова наглядової ради ТОВ «НТ-Інжиніринг» Віталій Дем'янюк.
Угода дозволить операторам ВВЕР оптимізувати підхід до технічного обслуговування блоків ВВЕР і значно збільшити річну вихідну потужність за допомогою управління конфігурацією з урахуванням ризиків. В рамках якої буде визначатися, яке технічне обслуговування можна безпечно виконувати під час роботи реактора, замість того, щоб проводити ремонтні роботи в рамках зупину для перезавантаження палива. Передбачається, що такий підхід скоротить ремонтні кампанії на 16-20 днів.

У прес-релізі вказується, що компанія NT-Engineering за підтримки Міністерства енергетики США та Аргонської національної лабораторії виконала пілотний проект для ВВЕР-1000 на другому блоці Запорізької АЕС. Результати показують, що цей процес можна повторити на інших реакторах ВВЕР-1000 у всьому світі. 

Компанії