Введено в експлуатацію енергоблок №2 АЕС Барака

21.09.2021
Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) оголосила про запуск енергоблока №2 на атомній електростанції «Барака» (Barakah) в Об'єднаних Арабських Еміратах.
Про це повідомляє WNN.
В результаті пуску другого енергоблоку «Барака» стане першою багатоагрегатною атомною електростанцією в регіоні.
Федеральне управління з ядерного регулювання ОАЕ (FANR) видало ліцензію на експлуатацію другого енергоблоку своєму оператору, Nawah Energy Company, в березні, і незабаром після цього почалося завантаження палива. Завантаження палива, а також комплексна програма випробувань перед пуском агрегату проводилися під контролем FANR.
Nawah – це спільна дочірня компанія ENEC і корейської електроенергетичної корпорації по експлуатації та технічного обслуговування ядерних об'єктів.
«Із запуском енергоблоку 2 ми майже на півдорозі до досягнення нашої мети щодо забезпечення до чверті потреб нашої країни в електроенергії і забезпечення стійкого зростання і, одночасно, до досягнення цілей в області зміни клімату в ОАЕ», – сказав генеральний директор ENEC Мохамед Аль Хаммаді.
У найближчі місяці енергоблок № 2 буде підключений до національної електромережі, і його оператори продовжать процес поступового підвищення рівнів потужності. За заявою ENEC, процес буде постійно контролюватися і тестуватися до тих пір, поки не буде досягнуто максимальне вироблення електроенергії, при дотриманні всіх нормативних вимог і найвищих міжнародних стандартів безпеки.
Станція вже є найбільшим єдиним джерелом електроенергії в ОАЕ з тих пір, як енергоблок №1, який почав працювати в серпні 2020 року, який був введений в комерційну експлуатацію в квітні цього року. Після виходу на повну потужність АЕС з чотирьох енергоблоків буде виробляти 5,6 ГВт електроенергії, запобігаючи викидам понад 21 млн тонн вуглецю на рік.

Будівництво першого блоку на «Барака» почалося в 2012 році, а роботи на інших блоках почалися приблизно з щорічними інтервалами: будівництво 2 енергоблоку почалося в квітні 2013 року. Будівництво блоків №3 і №4 в даний час також перебуває на завершальній стадії, причому ці блоки, за даними ENEC, станом на червень цього року завершено на 94% і 89% відповідно.

Нове будівництво