Westinghouse відкрив глобальний центр послуг у Кракові, серед його пріоритетів просування технології AP-1000

10.09.2021
Компанія Westinghouse Electric Company 9 вересня офіційно відкрила свій Глобальний центр загальних послуг в Кракові (Польща). Про це повідомляється у прес-релізі, розповсюдженому Westinghouse.
В компанії повідомляють, що завдяки цьому центру Польща стає для Westinghouse глобальним центром обслуговування. Центр розташовано у бізнес парку Zablocie, де буде працювати близько 160 висококваліфікованих співробітників з семи бізнес-підрозділів Westinghouse.
«Створення Глобального центру загальних послуг є свідченням прихильності Westinghouse цілям Польщі з переходу на декарбонізовану енергетику, а також здійсненню заходів, передбачених міжурядовою угодою між Польщею і США з розвитку атомної енергетики у цій країні. Ми хочемо надати Польщі кращі технології для підтримки її цілей в області протидії змінам клімату і забезпечення енергетичних потреб її економіки», - підкреслив генеральний директор Westinghouse Патрік Фрагман, який брав участь у відкритті центру в Кракові.
На церемонії також були присутні президент Westinghouse Poland Мирослав Ковалик, член правління Польського агентства інвестицій і торгівлі Гжегож Сломковскій та генеральний консул США в Кракові Патрік Т. Словінскі.
У довідці до прес-релізу відзначається, що атомні енергоблоки Westinghouse AP1000 - це найкраща в своєму класі технологія з чудовою безпекою і спрощеною конструкцією. Це єдина конструкція реакторів GEN III + з повністю пасивною системою безпеки. AP1000 також має найменшу займану площу на 1 МВт потужності. У Китаї експлуатуються  чотири енергоблоки AP1000, які встановлюють рекорди з ефективності. Два AP1000 будуються в Сполучених Штатах. Технологія має дуже добру історію ліцензування, включаючи відповідність вимогам ядерних регуляторів США, Канади, Китаю, Великобританії та ЄС.

Нове будівництво