Кабмін призначив нове службове розслідування стосовно в.о. президента «Енергоатома» Котіна

11.06.2021

 Кабінет Міністрів призначив службове розслідування стосовно в. о. президента НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, створивши спеціальну комісію, що має провести розслідування протягом двох місяців. При цьому від виконання обов'язків керівника оператора АЕС Котіна не відсторонено. Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні урядовому розпорядженні №608-р від 9 червня 2021 року.

 
Розслідування проводиться відповідно до закону про запобігання корупції та з метою виконання припису Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) від 3 березня 2021 року, йдеться в розпорядженні.
 
У коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», який цитують сьогодні ЗМІ, в «Енергоатомі» повідомили, що зазначене розпорядження Кабміну, по суті, є технічним і процедурним документом, затвердженим для виконання формальних вимог НАЗК щодо реалізації його приписів.
 
«Розпорядження ні на що не впливає, оскільки низкою судових рішень, зокрема Шевченківського райсуду Києва від 28 травня та 16 квітня, усі ініційовані НАЗК провадження були закриті раніше з огляду на відсутність складу правопорушення», – роз'яснили в «Енергоатомі».
 
Раніше – 21 жовтня 2020 року КМУ вже намагався провести службове розслідування стосовно Котіна за зверненням тодішньої очільниці міністерства енергетики Ольги Буславець , яка просила розслідувати можливе корупційне правопорушення. Також за поданням НАЗК Міненерго розслідувало можливий конфлікт інтересів у діях Котіна, але припинило розслідування 20 листопада 2020 року у зв’язку із тим, що Конституційний Суд визнав неконституційним ряд положень Закону «Про запобігання корупції».

Компанії